top of page
Autovakantie

FAQ

Heeft u een vraag? Wilt u meer weten over MiDa verhuur, de aanhangwagens die wij verhuren of de benodigdheden? Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. 
  Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.

 • Wat neem ik zelf mee?
  Het is de bedoeling dat u een wit kentekenplaat meeneemt. Zorg ook dat u uw rijbewijs niet vergeet.
 • Moet ik extra betalen voor een veiligheidsnet?
  Nee! Bij MiDa Verhuur verzorgen uw gehele rit zonder extra kosten. Zo krijgt u bij ons standaard een veiligheidsnet en een slot voor de aanhangwagen.
 • Kan ik contant bij jullie betalen?
  Ja dat is mogelijk, ook kunt u nu via Tikkie/betaalverzoek betalen. Binnenkort is het ook mogelijk om te pinnen.
 • Hoeveel kost het om een week lang een aanhangwagen te huren?
  De prijzen verschillen per aanhangwagen, prijs per aanhangwagen kun je vinden op deze pagina. Voor een langere huurperiode hoeft u relatief gezien minder te betalen. Voor duidelijke afspraken kunt u ons altijd bellen op +31 6 22 96 34 46
 • Welke aanhangers verhuren jullie?
  Momenteel verhuren wij vier type aanhangwagens. Wij verhuren een compacte open aanhanger, een ruime open aanhanger, een gesloten aanhanger en een aanhangwagen met huif klik hier voor het assortiment
 • Wat te doen bij schade?
  Zorg bij schade dat u eerst op een veilige plek staat, daarna kunt u ons gelijk bellen zodat we u zo goed mogelijk verder kunnen helpen. Tel: 06 22 96 34 46
 • Hoe hard mag je met een aanhanger?
  Voor een aanhanger kunnen er andere snelheidslimieten gelden als alleen met de auto. Zo geldt als je op de snelweg rijdt met een gewicht onder de 3500 kilo, je maximaal 90 kilometer per uur mag. Wanneer het gewicht van de aanhanger boven de 3500 kilo is, geldt de maximumsnelheid 80 kilometer per uur.
 • Hoe breed mag je aanhanger zijn?
  Een aanhanger of het nou een gesloten of open aanhanger is, mag maar 2 meter en 55 centimeter breed zijn. Wanneer de aanhanger meer dan 750 kilo mogen dragen, is het 2 meter en 60 centimeter.
 • Welk rijbewijs heb ik nodig?
  Bij ons zijn alle aanhangers te huur met een normaal rijbewijs B. De toegestane maximum kilo is dan 750kg. Wellicht gaan wij in de toekomst ook grotere aanhangers verhuren.
 • Hoe koppel je een aanhanger aan?
  Als je een aanhanger wilt aankoppelen, moet je eerst zorgen dat de auto en de aanhanger op niveau staan. Zet de auto in de parkeerstand en zet de handrem aan. Zorg er vervolgens voor dat de aanhanger dicht genoeg bij de auto komt zodat je de aansluitstangen gemakkelijk kunt bereiken. Vervolgens moet je de aansluitstangen op de juiste manier aansluiten. Dit doe je door de kogel van de aanhanger op de trekhaak te plaatsen en de aansluitstangen aan te bevestigen. Dit kan met het gebruik van een spanband, of door middel van een kliksysteem. Zorg er in ieder geval voor dat de aansluitstangen stevig bevestigd zijn voordat je verdergaat. Als de aansluitstangen goed bevestigd zijn, kun je de elektrische verbindingen aansluiten. Dit is meestal een kabel met een 7-polige stekker aan de ene kant en een 7-polig contactpunt aan de andere kant. Steek de stekker in het contactpunt van de auto en controleer of alle verlichting op de aanhanger werkt voordat je verdergaat. Als de elektrische verbindingen goed zijn aangesloten en de verlichting op de aanhanger werkt, kun je de aanhanger vastmaken met behulp van de stabilisatorstangen. Dit zijn stangen die je aan de achterkant van de auto bevestigt en die de aanhanger stabiel houden tijdens het rijden. Als je de stabilisatorstangen hebt bevestigd en de aanhanger stabiel is, kun je de handrem van de auto losmaken en voorzichtig wegrijden. Controleer onderweg regelmatig of de aanhanger nog steeds goed achter de auto hangt en of alle verlichting nog steeds werkt. Als dat het geval is, kun je veilig verder rijden.
 • Waar moet ik letten bij het gebruiken van een aanhanger?
  Als je een aanhanger wilt aankoppelen aan je voertuig, is het belangrijk om een aantal zaken in acht te nemen om ervoor te zorgen dat de aanhanger veilig en stabiel aan je voertuig is bevestigd. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten: Zorg ervoor dat de aanhanger goed vast zit op de kogel van de trekhaak van je voertuig. Dit kan je controleren door te voelen of de aanhanger stevig op zijn plaats zit en door te luisteren of er geen losse onderdelen zijn. Controleer of de koppelingen en sloten van de aanhanger in goede staat zijn en goed zijn afgesteld. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de aanhanger losraakt tijdens het rijden. Controleer of de banden van de aanhanger in goede staat zijn en dat ze de juiste luchtdruk hebben. Verkeerde luchtdruk kan leiden tot slijtage en kan de stabiliteit van de aanhanger verminderen. Zorg ervoor dat de aanhanger goed is verlicht en dat de lampen en reflectoren in goede staat zijn. Dit is belangrijk om andere weggebruikers te waarschuwen voor de aanwezigheid van de aanhanger. Wees altijd alert tijdens het rijden met een aanhanger en pas je rijstijl aan aan de omstandigheden. Houd rekening met de extra lengte en gewicht van de aanhanger en houd voldoende afstand tot andere voertuigen.
 • Hoe moet je een aanhanger beladen?
  Het is belangrijk om je aanhanger correct te beladen om de verkeersveiligheid te garanderen en te voorkomen dat de aanhanger omvalt of schade oploopt. Volg de onderstaande stappen om je aanhanger correct te beladen: Zorg ervoor dat de aanhanger stabiel en op een vlakke ondergrond staat voordat u begint met het laden. Plaats het zwaarste materiaal zo dicht mogelijk bij het as van de aanhanger. Dit zorgt ervoor dat het zwaartepunt van de belading in het midden van de aanhanger blijft en voorkomt dat de aanhanger omvalt. Verdeel de belading zo gelijk mogelijk over de aanhanger. Dit vermindert het risico op onevenwichtigheid en voorkomt dat de aanhanger scheef trekt tijdens het rijden. Gebruik spanbanden of een ander vastbindsysteem om de belading op zijn plaats te houden. Dit voorkomt dat de belading verschuift tijdens het rijden en zorgt ervoor dat de aanhanger stabiel blijft. Controleer of de belading niet uitsteekt achter de aanhanger. Dit is niet toegestaan en kan leiden tot boetes. Controleer of de verlichting van de aanhanger in goede staat is en goed zichtbaar is voor andere weggebruikers. Zorg ervoor dat u altijd de maximale beladingscapaciteit van uw aanhanger niet overschrijdt en houd rekening met de weersomstandigheden en het verkeer om u heen voordat u op weg gaat. Veiligheid staat altijd voorop.
 • Waar moet een aanhanger aan voldoen?
  Om aan te geven waar een aanhanger aan moet voldoen, is het belangrijk om te weten welke soort aanhanger het is en waarvoor het wordt gebruikt. In het algemeen gelden er echter enkele algemene vereisten waaraan een aanhanger moet voldoen. Deze kunnen onder andere betrekking hebben op de afmetingen, het gewicht, de stabiliteit, de verlichting en de beveiliging van de aanhanger. In Nederland zijn er bijvoorbeeld regels voor de afmetingen en het gewicht van aanhangers die worden getrokken door een personenauto. Zo mag de aanhanger niet breder zijn dan 1,30 meter en mag het gecombineerde gewicht van de auto en de aanhanger niet meer dan 3500 kilogram bedragen. Verder moet de aanhanger voldoen aan bepaalde eisen met betrekking tot de verlichting en het remsysteem.
 • Wat voor rijbewijs heb ik nodig bij het huren van een aanhanger?
  In Nederland heb je in het algemeen een rijbewijs B nodig om een aanhanger te kunnen trekken. Dit geldt voor aanhangers met een gewicht tot 750 kilogram. Als de aanhanger zwaarder is, heb je mogelijk een rijbewijs BE nodig, afhankelijk van het gewicht van de aanhanger en het gewicht van de auto waarmee je de aanhanger trekt. Het is altijd verstandig om de regels te checken bij de betreffende autoriteiten voordat je een aanhanger gaat trekken.
 • Wat is het maximum gewicht dat een aanhanger mag dragen?
  Het gewicht dat een aanhanger mag dragen, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type aanhanger en de capaciteit van de trekhaak van de auto waaraan de aanhanger wordt gekoppeld. In Nederland is het belangrijk om te weten dat de wet bepaalt dat de totale massa van een aanhanger en de lading die deze draagt niet meer mag bedragen dan de maximaal toegestane massa van de trekhaak (MTM). Deze is meestal te vinden in het kentekenbewijs van de auto. Bovendien mag de totale massa van de aanhanger en de lading die deze draagt niet meer zijn dan het maximaal toegestane gewicht van de auto zelf (MTG).
 • Wat is de maximale snelheid met het rijden met een aanhanger
  De maximumsnelheid waarmee u met een aanhanger mag rijden is afhankelijk van het land waarin u rijdt en het gewicht van uw voertuig en aanhanger. In Nederland mag u met een voertuig met een massa tot 3.500 kg en een aanhanger met een massa tot 750 kg op de snelweg maximaal 80 km/uur rijden. Als uw voertuig of aanhanger zwaarder is, mag u maximaal 60 km/uur rijden. Houd altijd rekening met de weersomstandigheden en het verkeer om u heen voordat u besluit om met een hogere snelheid te rijden. Veiligheid staat altijd voorop.
 • Wat voor verlichting moet een aanhanger van voorzien zijn?
  Aanhangers zijn verplicht om bepaalde verlichting te hebben om de verkeersveiligheid te garanderen. De verlichting die aanhangers moeten hebben, is afhankelijk van het land waarin u rijdt. In Nederland moeten aanhangers over de volgende verlichting beschikken: 2 oranje reflectoren aan de achterkant 2 witte reflectoren aan de zijkant 1 rood achterlicht aan de achterkant 2 rode remlichten aan de achterkant 2 oranje knipperlichten aan de zijkant 1 geel richtingaanwijzer aan de zijkant Houd er rekening mee dat de verlichting van uw aanhanger in goede staat moet zijn en goed zichtbaar moet zijn voor andere weggebruikers. Controleer regelmatig de verlichting van uw aanhanger en vervang kapotte lampen zo snel mogelijk.
 • Waarom moet ik een net gebruiken bij een aanhanger?
  Een net is een handig hulpmiddel bij het vervoeren van spullen in een aanhanger. Het net kan over de lading worden gespannen om ervoor te zorgen dat de spullen op hun plaats blijven tijdens het transport. Dit is vooral belangrijk als je bijvoorbeeld grote of zware objecten vervoert, zoals meubels of bouwmaterialen. Het net kan ook helpen om te voorkomen dat kleinere voorwerpen tijdens het rijden uit de aanhanger vallen. Het net kan aan de binnenkant van de aanhanger worden bevestigd met behulp van haken of andere bevestigingsmiddelen. waar moet aanhanger aan voldoen
 • Heb ik een kentekenplaat nodig bij het gebruiken van een aanhanger?
  In Nederland is het verplicht om een aanhanger te voorzien van een kentekenplaat. Dit geldt zowel voor aanhangwagens die worden gebruikt voor privédoeleinden als voor zakelijke doeleinden. Je kunt een kentekenplaat aanvragen bij het RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer). Houd er rekening mee dat je voor een kentekenplaat voor een aanhanger mogelijk een extra verzekering nodig hebt. Het is daarom verstandig om de regels te checken bij de verzekeraar voordat je een kentekenplaat aanvraagt.
 • Wat is de wetgeving rondom het gebruiken van een aanhanger?
  Er zijn verschillende wetten en regelgevingen die van toepassing kunnen zijn op het gebruik van aanhangers in Nederland. De belangrijkste daarvan zijn de Wegenverkeerswet 1994 en de APK-wet. De Wegenverkeerswet 1994 bevat regels voor het vervoer over de weg, waaronder regels voor het gebruik van aanhangers. Zo moeten aanhangers voldoen aan bepaalde technische eisen en moeten ze op de juiste manier aan het voertuig worden gekoppeld. Ook moeten aanhangers worden voorzien van verlichting en reflectoren en mag het gewicht van de aanhanger niet te zwaar zijn voor het voertuig dat hem trekt. De APK-wet (Algemene Periodieke Keuring) bevat regels voor de keuring van voertuigen, waaronder ook aanhangers. Zo moeten aanhangers regelmatig worden gekeurd om te controleren of ze nog voldoen aan de technische eisen en of ze veilig zijn om te gebruiken op de weg. Als u twijfelt of uw aanhanger voldoet aan de wet- en regelgeving, kunt u het beste contact opnemen met de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) voor advies.
 • Mag de belading uitsteken bij een aanhanger?
  Het is niet toegestaan om met een aanhanger te rijden waarbij de belading uitsteekt achter de aanhanger. Dit is gevaarlijk voor andere weggebruikers en kan leiden tot boetes. De maximale afmetingen van een aanhanger zijn afhankelijk van het land waarin u rijdt en het gewicht van uw voertuig. Neem voor specifieke informatie over de afmetingen en belading van uw aanhanger contact op met de verkeersdienst in uw regio.
 • Wat is het verschil tussen een 7-polige en een 13-polige aansluiting?
  Er zijn twee soorten aansluitingen voor aanhangers: een 7-polige en een 13-polige aansluiting. De 7-polige aansluiting is de standaardaansluiting voor aanhangers en is geschikt voor het aansluiten van verlichting en remmen. De 13-polige aansluiting biedt een aantal extra functies, zoals een aansluiting voor elektrische apparatuur en extra verlichting. Welke aansluiting u kiest, is afhankelijk van de eisen van uw aanhanger en de extra functies die u nodig heeft. Als u twijfelt welke aansluiting u nodig heeft, neem dan contact op met de verkeersdienst in uw regio voor advies.
 • Heb ik een verzekering nodig bij een aanhanger?
  Het is verstandig om altijd een verzekering af te sluiten wanneer je een aanhanger gaat huren. In veel gevallen zit alles rondom een aanhanger bij de normale autoverzekering. De verhuurder kan een verzekering aanbieden als onderdeel van het huurcontract, maar het is belangrijk om te controleren wat voor soort verzekering dit is en wat de voorwaarden zijn. Sommige verzekeringen dekken alleen schade aan de aanhanger zelf, terwijl andere verzekeringen ook dekking bieden voor schade aan derden en aan de inhoud van de aanhanger. Het is aan te raden om altijd een verzekering af te sluiten die voldoet aan je eigen behoeften en wensen.
 • Waar kan ik een aanhanger parkeren?
  Het is belangrijk om te weten dat het parkeren van een aanhanger op de openbare weg vaak is verboden, tenzij er specifieke parkeervakken zijn aangewezen voor het parkeren van aanhangwagens. Als je een aanhanger wilt parkeren, is het dus het beste om naar een parkeerplaats te gaan waar aanhangwagens zijn toegestaan, zoals bijvoorbeeld een parkeerterrein bij een winkelcentrum of een parkeergarage. Als je de aanhanger thuis wilt parkeren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het niet in de weg staat en dat het veilig is voor andere verkeersdeelnemers en omwonenden.
bottom of page